Το σημείο ενδιαφέροντος λίμνη Κάρλα ή Βοιβηίδα βρίσκεται σε απόσταση 1 -2 χλμ από το κατάλυμα εκεί ο επισκέπτης μπορεί να φωτογραφήσει, να κάνει τον περίπατό του ή την ποδηλατάδα του, να παρατηρήσει τα πανέμορφα πουλιά (bird watching) και να απολαύσει την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου κάθε εποχή.
Ενώ το σημείο ενδιαφέροντος Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κατάλυμα, εκεί μπορείτε να γνωρίσετε την ιστορία της Λίμνης. Στην είσοδο του χωριού από τον παραλίμνιο δρόμο βρίσκεται το Εκθεσιακό Κέντρο Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου, αρμοδιότητας Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για το φυσικό περιβάλλον της λίμνης και του Μαυροβουνίου (χλωρίδα, πανίδα, οικοσύστημα).
Ο ναός – μνημείο του Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε απόσταση 1.5 χλμ από το κατάλυμα και παρουσιάζει εξαιρετικό αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον σε μια κατάφυτη περιοχή όπου υπάρχει και η δυνατότητα απόλαυσης καφέ, τσίπουρου ή γεύματος από την τοπική καντίνα.
Φωτογράφος: Γιώργος Κουκουτιάνος
Σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τον ξενώνα βρίσκεται η παραλία Καμάρι του Αιγαίου και σε απόσταση 24 χιλιομέτρων η παραλία Βένετο. Όποια διαδρομή κι αν επιλέξει κανείς, μπορεί να απολαύσει το καταπράσινο δρυοδάσος και τις καταγάλανες παραλίες.
Σηματοδοτημένα μονοπάτια παρέχουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει το Δρακοπήγαδο (βάραθρο σταλακτιτών) ή το μοναδικό βελανιδόδασος του Μαυροβουνίου.
Ακολουθώντας τις δίγλωσσες πινακίδες μνήμης που βρίσκονται εντός του χωριού μπορείτε να γνωρίσετε τα ιστορικά γεγονότα της περιοχής, κάνοντας ταυτόχρονα μια σύντομη βόλτα στο χωριό. (παρέχεται χάρτης εντός του ξενώνα).
Μπορείτε να απολάυσετε τη λίμνη και να παρατηρήσετε τα πουλιά κάνοντας το γύρο της λίμνης με το ποδήλατο σας.
Με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού που θα βρείτε στο ξενώνα μπορείτε να παρατηρήσετε τα πουλιά της περιοχής περιμετρικά της λίμνης.
Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε τρεις μοναδικές παραλίες:
Στην παραλία Kαμάρι Αιγαίου
Στην παραλία Βένετο Αιγαίου
Και στην παραλία Αι-Γιάννης ακριβώς δίπλα στο Καμάρι.
Φωτογράφος: Αλέξανδρος Οικονομίδης